F.A.Q.

[bc_group] [bc_collapse title=”Welke voordelen biedt OIZA mij?” open=”y/n”]Voor een relatief laag bedrag krijgt u toegang tot een database met profielen die wij al voor u hebben beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Een belangrijk stuk ‘voorwerk’ is door ons al verricht. Het profiel van u of uw bedrijf wordt na de intake en beoordeling in ons database geplaatst en kan vanaf het moment van plaatsing door geïnteresseerde ondernemers worden bekeken. Het bedrag wat u aan ons betaald is eenmalig en uw profiel blijft zolang u dat wilt in onze database vindbaar.

[/bc_collapse][bc_collapse title=”Aan de hand van welke criteria wordt een profiel beoordeeld en door wie?” open=”y/n”]Wij vinden het belangrijk dat je kunt nagaan wie de zakenpartner is en zaken kunt nazoeken. Dus openbare zaken zoals een website, een linkedin of een Facebook profiel zijn belangrijk. Ook vinden wij belangrijk hoe iemand zich presenteert tijdens het intakegesprek en of iemand documenten kan overleggen indien dat wordt gevraagd. Ook vragen wij referenties die onze agenten zullen nachecken om te bekijken hoe deze persoon bekend staat. De criteria zijn afhankelijk van de branche en het land waar de potentiële zakenpartner is gevestigd. De criteria worden zoveel als mogelijk getoetst door onze agenten echter de uiteindelijke beoordeling wordt door de backoffice gedaan. Het is overigens altijd mogelijk het profiel te laten ‘herwaarderen’ wanneer de situatie van de ondernemer wijzigt. Wij zullen ook niet schromen om de waardering naar beneden bij te stellen of zelfs een profiel te verwijderen wanneer daar aanleiding toe is. Ook zullen wij gaan bijhouden waar en hoe vaak de ondernemer een van onze evenementen heeft bezocht om aan te geven hoe actief deze ondernemer is. Aan de hand hiervan kan het profiel eventueel door ons worden ‘opgewaardeerd’.

[/bc_collapse][bc_collapse title=”Vind ik gegarandeerd mijn zakenpartner?” open=”y/n”]Nee, wij geven geen garanties dat u uw gewenste zakenpartner vind. Wij creëren alleen de randvoorwaarden die de kans groter maken dat u uw zakenpartner vind. Hoe groter de database wordt, des te groter de kans is dat u uw zakenpartner vind of dat u gevonden wordt door een geïnteresseerde ondernemer of bedrijf. Zelfs als u aangeeft dat u een match heeft met een ander bedrijf en wij sturen u de contactgegevens toe kan het zijn dat de andere partij niet reageert of u afwijst als mogelijke zakenpartner. Onze core business is dat wij een omgeving creëren dat u een of meerdere betrouwbare zakenpartners vind maar we zijn niet betrokken bij zakelijke deals of overeenkomsten. Uiteraard horen wij graag van u wanneer u succesvol bent geweest in het vinden van een zakenpartner en wat uw ervaringen zijn. Wij passen uw profiel en dat van uw zakenpartner daar graag op aan. Wij horen ook graag van uw wanneer een en ander niet succesvol is geweest. Uw ervaringen delen wij graag via onze website met andere ondernemers.[/bc_collapse] [/bc_group]

[bc_group] [bc_collapse title=”Wat doet OIZA anders dan ambassades, consulaten of agentschappen?” open=”y/n”]OIZA creëert randvoorwaarden waardoor het makkelijk wordt om een betrouwbare zakenpartner te vinden. Ambassades en consulaten hechten uiteraard ook hier waarde aan echter vaak is de route veel te lang en hoort de ondernemer vaak niets meer na zijn verzoek aan de ambassade. Consulaten zijn vaak actiever maar dat betekent wel hogere kosten voor een gesprek waarna men een lijst met mogelijke zakenpartners krijgt waarvan men niet weet wie deze bedrijven zijn en hoe betrouwbaar deze zijn. Uiteraard is het gezellig wanneer agentschappen of zogenaamde kamer van koophandels netwerkbijeenkomsten organiseren maar na een bijeenkomt kent men de lokale ondernemer wel die ook nog vaak een concurrent blijkt te zijn. Wij pretenderen niet beter te zijn dan anderen maar we zijn wel eerlijk in wat we u kunnen bieden tegen een redelijke prijs. Uit eigen ervaring zijn we tot deze aanpak gekomen omdat wij vinden dat de weg naar succesvol ondernemen start met het zoeken naar een betrouwbare zakenpartner. Wat ons betreft begint uw reis bij ons en helpen wij u daar graag bij. Als u een lijstje hebt met een aantal bedrijven waarover u een goed gevoel heeft en waar u wellicht al eens mee hebt gesproken kunt u het vliegtuig pakken naar Zuid-Afrika en heeft u het gevoel dat wanneer u aanschuift bij uw mogelijke zakenpartner dat deze geen onbekende meer voor is.

[/bc_collapse][bc_collapse title=”Kan ik onbeperkt zoeken in de database?” open=”y/n”]In principe kan dat en bent u vrij om zoveel mogelijk matches te maken als u nodig vind. Echter wij houden wel een vinger aan de pols dit om mogelijke ‘scammers’ niet de vrijheid te geven onbeperkt iedereen aan te klikken zonder daarbij de indruk te geven ‘gericht’ te zoeken naar een zakenpartner. Nu houden wij hier streng de regie in maar het zou best kunnen zijn wanneer de database omvangrijker wordt wij hier soepeler mee om zullen gaan.

[/bc_collapse][bc_collapse title=”Kan ik alleen gematched worden met bedrijven in Zuid-Afrika?” open=”y/n”]Nee, het is ook goed mogelijk dat u door een ondernemer in uw eigen land wordt benaderd om de krachten te bundelen of door iemand bijvoorbeeld in een andere land dan Zuid-Afirka. Maar het kan ook zijn dat deze persoon of bedrijf u vraagt om referenties of ervaringen te delen. U bent immers opgenomen in onze database en staat mogelijk bekend als een goede betrouwbare zakenpartner.[/bc_collapse] [/bc_group]

[bc_group] [bc_collapse title=”Waarom moet ik betalen voor het opnemen van mijn zakelijk profiel in de database?” open=”y/n”]Veel bedrijven berekenen een veel hogere prijs voor een lidmaatschap wat vaak elk jaar moet worden verlengd. Daarbij moet men vaak indien men deel wil nemen aan events nog bijna exact zo veel betalen als bedrijven die geen lid zijn. Wij berekenen een vergoeding aangezien agenten die ingezet worden om een nauwkeurig en objectief te maken ook betaald moeten worden. Echter de belangrijkste reden is dat wij op deze wijze bedrijven willen weren die niet serieus zijn in het zoeken naar een zakenpartner en mogelijke scammers willen weren.

[/bc_collapse][bc_collapse title=”Kan elk soort bedrijf worden opgenomen in de database?” open=”y/n”]In principe wel maar wij kunnen ons voorstellen dat het voor sommige bedrijven zoals touroperators meer geschikt is om via advertenties en via bijdragen aan onze nieuwsbrieven en website naamsbekendheid te verwerven. In de database vind men bedrijven die op zoek zijn naar een zakenpartner, touroperators zijn op zoek naar klanten. Ook als men afnemers wil vinden voor een product is de database uiterst geschikt.

[/bc_collapse][bc_collapse title=”Hoe kan ik bijdragen aan dit netwerk?” open=”y/n”]Dit netwerk is er niet alleen voor ondernemers die zaken willen doen in en met Zuid-Afrika maar de bedoeling is dat deze ondernemers ook zelf bijdragen. Dan kan op veel manieren. U kunt eenmalig of regelmatig ons een bijdragen sturen die wij eventueel kunnen publiceren op onze website of in onze nieuwsbrief. Het onderwerp bepaalt u zelf zolang dit onderwerp interessant genoeg is voor onze lezers. Het onderwerp kan gaan over de branche waar u werkzaam in bent, de ervaringen die u hebt in het zaken doen in Zuid-Afrika etc. U kunt ook fotomateriaal aanleveren of documenten waarvan u denkt dat deze iets toevoegen aan deze website.[/bc_collapse] [/bc_group]

 

 

 

 

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required